Αποφυγή ιώσεων και κανόνες υγιεινής στον παιδικό σταθμό

Οι κανόνες υγιεινής στον παιδικό σταθμό είναι πολύ σημαντικοί για την αποφυγή κολλητικών ιώσεων και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων και πρέπει να τειρούνται τόσο στον παιδικό σταθμό όσο και στο σπίτι.

Σημαντικός κανόνας είναι το καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά απο κάθε γεύμα.

Όταν το παιδί γυρίζει από τον παιδικό σταθμό στο σπίτι πρέπει να πλένει καλά τα χέρια του και να αλλάζει ρούχα για να μην μεταφέρονται οι ιώσεις σε τυχόν μικρότερο αδερφάκι.

Στον παιδικό σταθμό μαθαίνουν τα παιδάκια να βάζουν τα χέρι τους μπροστά στο στόμα όταν βήχουν για να μην εξαπλώνονται οι ιώσεις.Καλό θα ήταν να το υπενθυμίζουν οι γονείς και στο σπίτι για να το μάθει το παιδί.

Οταν ένα παιδί έχει πυρετό.κάνει εμετό ή έχει διάροια δεν πρέπει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Όλα τα παραπάνω είναι μεταδοτικά και κινδυνεύουν να κολλήσουν και τα άλλα παιδιά της τάξης.Καλό θα είναι το άρρωστο παιδί να μείνει στο σπίτι και να γίνει καλά.Αυτό σημαίνει ένα εικοσιτετράωρο απύρετο και χωρίς κανένα άλλο μεταδοτικό σύμπτωμα.Αν αρρωστήσει ένα παιδί την ώρα που είναι ήδη στον παιδικό σταθμό ειδοποιούνται οι γονείς να έρθουν να το πάρουν και απομακρύνετε απο τα άλλα παιδιά.

Πριν ξεκινήσετε για τον παιδικό σταθμό ελέγχετε το παιδί μήπως έχει πυρετό.

Ενημερώνετε πάντα τις παιδαγωγούς για τυχών αλλεργίες που μπορεί να έχει το παιδί ώστε να μην φάει κάτι που θα το πειράξει.