Νηπιαγωγείο

Ο βρεφονηπιακός-παιδικός σταθμός Carousel προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και έτσι δημιουργήθηκε το νηπιαγωγείο Carousel,σε ένα ξεχωριστό χώρο διαμορφωμένο με γνώμονα την αρμονία των χρωμάτων,το μεράκι και τις απαιτήσεις της νηπιακής ηλικίας. 

Στο πρόγραμμμα του νηπιαγωγείου εντάξαμε δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου έτσι ώστε το νήπιο να μπορεί να προσλάβει πληροφορίες από διάφορες πηγές. Ο πρωταχικός μας σκοπός είναι να προετοιμάσουμε το νήπιο στην ομαλή ένταξή του στην Α΄δημοτικού. Γι΄αυτό το λόγο εργαζόμαστε μέσω του διαδραστικού πίνακα όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά μαθαίνοντας να γράφουν,να ζωγραφίζουν, να διαβάζουν και να παρακολουθούν διαδραστικά παιχνίδια.Αναλυτικά οι δραστηριότητές μας:

ΑΓΓΛΙΚΑ

Τα νήπια εισχωρούν στα πρώτα βήματα της αγγλικής γλώσσας μέσω του διδραστικού πίνακα, κατάλληλων παιχνιδιών ,φυλλαδίων και άλλων εποπτικών μέσων.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η ρομποτική διδάσκεται από εξειδικευμένο προσωπικό όπου τα παιδιά εξασκούν τις δεξιότητές τους στην δημιουργία κατασκευών με μικρά τουβλάκια όπου βήμα –βήμα εμπλουτίζουν την κατασκευή με ήχο ή κίνηση μέσα από τις εντολές που παίρνουν από τα ειδικά ταμπλετ.  Με την ρομποτική τα παιδιά εξασκούν τις μαθηματικές τους ικανότητες παιζοντας και δημιουργώντας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ  

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την σωματική άσκηση έξω από τις δραστηριότητές μας. Έτσι εντάξαμε την κολύμβηση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου σε μια πισίνα ειδικά διαμορφωμένη για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, θερμαινόμενη και σε κλειστό χώρο. Τα παιδιά μαθαίνουν κολύμβηση συμβάλλοντας στην ενίσχυση της σωματικής τους υγείας και άσκησης.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας βασίζεται στο αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας εμπλουτισμένο με δραστηριότητες εξωσχολικές όπως εκδρομές, επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία. Επίσης τα παιδιά παρακολουθούνται από παιδίατρο και λογοθεραπεύτρια. 
Αγαπητοί γονείς είμαστε στη διάθεσή σας για να γνωριστούμε από κοντα και να σας ξεναγήσουμε στον καινούριο μας χώρο.